vrijdag, 12 oktober 2012

206. NIEUWE BORSTELS

Omdat er altijd wel iets gebeurt op onze donderdagse gidsdag is vrijdag de ideale dag om een weekoverzichtje te geven.

Jaja, we weten het, veel beloven en weinig geven doen de zotten in vreugde leven, maar we zullen toch maar doen alsof we met nieuwe borstels keren.

Het gidsverslag van deze week is eenvoudig: we hebben ons laten vervangen wegens een begrafenis in onze uitgebreide familie.

Slide14-GJA.jpgDoor de achterstand zullen we af en toe eens extra in de hersenpan van Perkamentus duikelen om oudere herinneringen op te lichten. Vroeger kropen we in de teletijdmachine van professor Barabas, maar die is kapot.

De glinsterende herinneringssliert van vorige week steken we in een bewaarpotje en dat kappen we later nog wel eens uit in onze hersenpan.

Onze wandelervaring van vorige dinsdag in de Westmalse bossen van de Trappisten hopen we dit WE te brengen, in onze vertrouwde ‘Vanons-blog’.

00:05 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

vrijdag, 03 augustus 2012

205. DE ZOLTJES

Slide32.jpg

Goed nieuws!

“De Zoltjes” zijn weer open.

Ben je in de buurt van de St.-Paulusstraat (nummer 29), en heb je een gezonde eetlust, spring dan tussen 12u00 en 13u30 binnen in “De Zoltjes”.

Je zult het je niet beklagen want je krijgt er nog steeds een heerlijke verse soep, een copieus hoofdgerecht én een rijkelijk dessert. Dit alles voor slechts 8€!

Bert is terug te been en Chris aan de toog is nog steeds de charmante gastvrouw. Kijk wat zij ons de volgende dagen serveren:

 

Vandaag 3/8/2012 (helaas net gemist):

Tomatensoep met balletjes

Tongrolletjes in kreeftensaus met kruidenstoemp

Dessert naar keuze

 

Volgende week: maandag 6/8 tot  vrijdag 10/8:

 

(Klik maar op de foto bovenaan).

 

15:20 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1)

woensdag, 18 juli 2012

204-Inspiratiemosterd op 120717

Slide01-120711-170544.jpgWekelijks heeft onze redactie voldoende inspiratie om een nieuw boek te schrijven, waarbij een saaie Willem Elsschot verbleekt tot een kleurloze pennenlikker. Veel mosterd en hooi dus om te verwerken en bij titels als: ‘Tot in Maillane’, ‘De zoektocht naar de Arlésienne’, ‘Op stap met de schoonmoeder van Fabienne’, ‘De Kathedraal in 100 stukjes’, ‘Gelukkige 500ste verjaardag Felix’, ‘De ezel van Catalice’, ‘Het Topastoorke’, ‘Kabotsekens’, enz. … voegen we vandaag ‘De verleiding van de verloren agenda’ bij.

We komen inderdaad net terug van de Provence, en zijn op zoek naar onze agenda om de eindeloze reeks e-mails te kunnen beantwoorden.

De verleiding om de gelukzalige agendaloze situatie te bestendigen is onbeschrijflijk groot…  

 

09:38 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

zaterdag, 21 april 2012

203. I REST MY CASE

... en we gaan door.

Onze eerste visuele reactie hebben we op onze hoofdblog gezet.

Wat ons betreft is het zinloze fotoprobleem helemaal opgelost en we trekken er een ondoordringbare streep onder en draaien de bladzijde om en ...:

Slide32.JPG

I REST MY CASE

... met heel veel respect voor de mensen die O.L.V.-van de Carmel terug aan de ingang van de kapel hebben geplaatst. Het doet ons deugd!

09:39 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1) | Tags: cabo

woensdag, 18 april 2012

202. GEEN FOTO VANDAAG

We wilden nog graag foto's van de grote opkuis in Carolus Borromeüs tonen, maar doordat de kerkfabriek ZOU eisen dat er toestemming moet gevraagd worden om een foto te trekken, plus nog eens de formele toestemming om deze op mijn blog te zetten, zal hier voorlopig niet veel meer te zien zijn van onze monumentale kerken. Zonde eigenlijk, want 2.5 jaar na de brand kunnen we eindelijk het St.-Jozefaltaar terug bewonderen, met de terugkeer van de Heilige Familie uit Egypte, geschilderd door Anthonius Garibaldi. Het bericht dat we van Toerismepastoraal (en niet van de kerkfabriek) kregen deed ons rillen. 

20:18 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1)

maandag, 19 maart 2012

201. Parochieblad Antwerpen Centrum

Slide52.jpg

Onze collage omtrent de restauratie van de St.-Carolus Borromeüs hebben we aan het Parochieblad geschinken.

CaBo

00:28 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: cabo

zondag, 15 januari 2012

200. Hier moet het gebeuren

De solden waren onze redactie heel goed gezind!

Een drietal nieuwe broeken, een nieuwe jas die tegen de regen kan, een nieuwe grote oven (jawel, we koken graag), een nieuwe staafmixer, een nieuwe d-link voor wifi, een nieuw computermuisje en vooral, ... rrrrr rrrrr rrrrr rrrrr rrrrr rrrrr (tromgeroffel) ... een mininotebookje.

Onze oude trage computerbak zullen we plechtig begeleiden tot in het containerpark.

We worden dus nog mobieler met ons PC’tje maar hier zal het meestal wel moeten gebeuren.

 

 

Slide36.jpg

Op onze 4 blogs hebben we dan ook een nieuwe start genomen, en kortelings komen er zelfs nog 2 bij. In de rechterkolom komen er op alle blogs dus 2 fotolinkjes bij maar dat zal voor overmorgen zijn (als het lukt) , want morgen hebben we een familiefeest georganizeerd.

Het vuurwerk voor deze heuglijke dubbele geboorte ligt al klaar.

 

00:11 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (3)