dinsdag, 28 juni 2011

191. St.-Paulus

Slide7.jpg

 

Voor onze maandelijkse vergadering trokken we dit keer naar de chique St.-Pauluskerk, terwijl we onderweg nog een helikopter op een oorlogsbootje zien landen.

 

09:45 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

maandag, 27 juni 2011

190. Zaventem

Nu dachten wij echt dat dit al gepost was. Dus met een tweetal weekjes vertraging onze impressie.

Slide08.jpg

10:27 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

vrijdag, 24 juni 2011

189. Bo-Lowie

We konden het niet laten,

Slide27.jpg

... en zetten onze jonge held in zijn badstoeltje, vergezeld door een gecamoufleerde blacky. 

19:04 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

donderdag, 23 juni 2011

188. Donderdag gidsdag

Iedere donderdag zetten wij onze smurfmobiel neer, ergens aan de Londenbrug, voor een gezellige wandeling naar Carolus-Borromeüs om daar een ganse voormiddag gezellig te gidsen.

Slide21.jpg

Mooi zicht op het Kattendijkdok en het verbindingsdok over het Willemdok tot aan de Godefriduskaai. De Nassaubrug over, met het Mas (zie nieuwe foto op Zielspiegel), Falconrui en verder tot die fantastische barokke kerk. 

22:47 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

woensdag, 22 juni 2011

187. Hedwige polder

Slide39.jpg

Patattenvelden onder de pesticieden mogen niet teruggegeven worden aan de natuur. De boeren willen het niet en de adel wil hier blijven jagen!

Zijn dat vrienden?

20:39 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

maandag, 20 juni 2011

186. Bij de Ursulinen

Iedere derde zondag van de maand kan je het Ursulineninstituut te O.L.V.-Waver bezoeken, onder de geestdriftige en kundige leiding van hooggewaadeerde gidsen. Je weet niet wat je ziet en hoort.

Slide23.JPG

Kilo’s inspiratiemosterd voor onze andere blogs in de rechter kolom hier.

Op ‘Zielspiegel’ (fotoblog) kan je nu al de art-nouveau-koepel van de wintertuin bewonderen. Daar zullen we zeker nog andere foto’s tonen en in ‘Vanons’ (ontspanningsblog - uitstappen) komt zeker nog een reeks fotocollages, waar we nog de tekst moeten bijvoegen en op onze hoofdblog komt het uitzonderlijke kunstaspect onder het spotlicht.

23:32 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)

woensdag, 15 juni 2011

185. Dienstbaarheid bij Decathlon

Voor het eerste onderhoud van hun plooifietsjes trekken Albert en zijn Rozemieke naar het grootwarenhuis, waar zij vorig jaar dienen brol hebben gekocht.

Ze hadden daar toen gezegd dat ze na drie maanden nog eens mochten langskomen om hun ijzerwinkel een beetje bij te stellen. Die drie maanden zijn dus uitgerokken tot 1 jaar en 4 dagen.

‘Ja mijnheer, dat bijstellen is wel niet ‘verniet’ hé en uwen garantie van 1 jaar is voorbij.’ Die pipo van het warenhuis gebruikte nog de klassieke dooddoener: ‘als we dat voor één mens doen, dan moeten we dat voor Jan en alleman doen’.

En als je dat niet gelooft, dan heeft uw dienaar een ander verhaal voor u.

Heel toevallig zijn de omstandigheden van mezelf en mijn halve trouwboek ongeveer identiek aan die van Albert en zijn Rozalientje. Het grote verschil is dat wij onze stalen veulentjes bij Decathlon kochten. De vriendelijke kerel wist goed dat ik amper een konijnenpootje had om op te staan maar zei geruststellend: ‘we zullen zien wat we kunnen doen, kom binnen een half uurtje maar terug’.

Na een half uurtje was de gevaarlijke speling op het stuur van het ene fietsje weggetoverd, en het beestje was, net zoals het tweede fietsje, optimaal afgesteld.

Slide24.jpg

Thanks Glenn, van ons krijg je dit nietige rubriekje en de waardering voor optimale dienstbaarheid.

 

22:06 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1)